THURSDAY

20th Jun 2019

GET MY HOROSCOPE

app
Download
新木優子傳說 (6) 太過小顏傳說
11.02.2019

私底下有成40條牛仔褲?!史上首次小顏統計!!

已經無人可以阻擋佢喇!

新木優子傳說

成日都好有笑容又溫柔,好奇心旺盛,時尚又有精神又可愛!non-no嘅最強模特兒,仲身兼演員嘅新木優子原來有唔少傳說?!等我地直擊佢本人同喜歡優子嘅朋友搜尋真相!咁有魅力嘅女仔真係好少見㗎♡

 

7/臉實在太細喇!!

太過小顏傳說

non-no模特兒大部份都小顏,其中數一數二小顏嘅就係優子!等我地逐個部份量度到底有幾細啦♪




①額頭


「唔太闊又唔太窄嘅普通大細?!賁頭上嘅毛毛修過保持自然。避免生暗瘡會搽大量化妝水!」

 

眉毛

 

「中學嘅時候修剪完之後被媽媽鬧,從此之後都一直保持自然。之後開始興粗眉,身邊朋友都因為拔太多而眉毛好少,自己拔真係太好喇(笑)」

 

嘴唇

 

「嘴唇係我最鐘意嘅部位!因為輪廓分明,唔洗另外再畫。大笑嘅時候會唔見嘴唇,俾人印象都會完全唔同哂。呢一點我都好鐘意」

 

頸部

 

「好開心唔少Stylist都話我頸好長着衫特別好睇 因為我好鐘意樽領衫所以頸長真係好」

 

⑤眼睛

 

「覺得嘅時候眼瞼會凹陷係我嘅小煩惱。睫毛高中時剪瀏海時唔小心剪埋,搞到好似掃把咁,不過之後生長,索性剪埋另一邊(笑)

 

⑥鼻子

 

「以前唔係好鐘意自己個鼻,不過而家覺得都唔差丫?!如果鼻又高又挺就唔似我啦」

 

⑦輪廓

 

「其實好似面腫,所以夜晚九點之後就停止進食有鹽嘅食物。一邊浸浴一邊敷面膜邊按摩,控制身體唔好積聚代謝廢物」

 

Top (With string)/Rosary (Rosarymoon)

Denim/BAROQUE JAPAN LIMITED (MOUSSY)

 

Load more