THURSDAY

23rd May 2019

GET MY HOROSCOPE

app
Download
新木優子傳說 (1) 牛仔褲實在買太多傳說
11.02.2019

私底下有成40條牛仔褲?!史上首次小顏統計!!

已經無人可以阻擋佢喇!

新木優子傳說

成日都好有笑容又溫柔,好奇心旺盛,時尚又有精神又可愛!non-no嘅最強模特兒,仲身兼演員嘅新木優子原來有唔少傳?!等我地直擊本人同喜歡優子嘅朋友搜尋真相!咁有魅力嘅女仔真係好少見

 

INDEX

1/私物牛仔褲差不多全部登場!

牛仔褲實在買太多傳

 

2/挑戰一件恤衫襯足12個穿搭!

意外地好循環穿搭傳

 

3/斯文風休閒風都襯得到!

太愛古典風傳

 

4/成塊臉所有部份一一量度!

太過小顏傳

 

5/之前好評特集重現!

自己化妝太好睇傳

 

TopOnepiece/TOMORROWLAND (NO.6)

Earrings/Jouete

 

1/實在太鐘意喇

牛仔褲實在買太多傳

每次見優子着牛仔褲都覺得,咦?又唔同牛仔褲?一問之下發現原來優子擁有超過40條牛仔褲!牛仔褲愛好家優子將私伙牛仔褲拎哂嚟攝影棚Show俾大家睇啊!

 

牛仔褲一共有40條以上!!

絕對係牛仔褲專業達人!

「開始鐘意牛件褲大約係中學時期,陣鐘意嘅牛仔褲會一直着。到大學二年級時開始收集牛仔褲。契機係去古着店遇到一條古着LEVIS,係我至愛嘅直剪裁,腰位長度全部都哂我身型,完全係命運安排♡ 到而家都基本上唔會改褲,試着覺得自己先會揀。間唔中覺得太長就會自己用較剪剪短,做成不修邊牛仔褲。今日拎40條左右嚟,屋企仲有大約10條,總共差不多50條。每一至兩個月我就會舉行選拔大會(笑),決定今季想着嘅五條牛仔褲!牛仔褲根據不同牌子不同季節流行嘅形狀、質地同顏色等等,即使望落好似一樣咁,但共實唔會有一模一樣嘅牛仔褲,而一直着又會起不同變化,呢一點我都好鐘意」

 

Tops/Vintage
Denim/BLACK BY MOUSSY

Belt/Vintage

Bag/GREGORY

Shoes/CAREL

全為優子私物

Load more